Saturday, April 26, 2008

=luahan seorang sahabat=

Assalamualaikum sahabat....

sebenarnya kat sini saya nak kongsi something...ader sorang kawan(lelaki) saya nih..minta tolong sebarkan...Dia kata..dia dah tak tau nak minta tolong kat saper lagi...dia rasa org yg leh tolong dia nih just budak perempuan jer...

Byk sgt dia citer kat saya..aper yg dia nak minta tolong...Bila saya dengar dia punya jawapan...nak tergelak pun ader,,,hehe...

So..kawan muslimah sekalian...dia nak minta tolong kat korang sumer yg nih and nih aper yg dia bgtau....

- yang pertama

"utk bdk pompuan..plz lah jgn pakai baju adik...baju tuh pun muat2 utk adik..yg korang g pakai apsal...kalu adik2 korang pakai..nampak cumey jerk...tapi kalu korang pakai..dah macam balut nangka....buruk gilerrr..."

-yang kedua

"kalu pakai tudung...cuba pakai tudung yang tutup perhiasan korang tuh...JANGAN pakai tdg siput babi...nih lagi lah buruk sesangat...."

-yang ketiga

"korang sumer bagilah peluang kitorang utk bernafas...nih x...kalu korang pakai perfume...sekali pakai mcm pakai sebotol...sesak nafas kitorang....silap2 kitorang kna pakai tutup mulut n guna oksigen tambahn..."

-yang keempat

" bley x korang jgn ckp meleret2 ngan kitorang...x yah lah nak manja2....meluat lah kitorang dgr...kalu korang nak ckp manja2 tuh...ckp ngan bakal suami korang nanti udah..."

-yang kelima

"plzzzzzzzz budak pompuan sumer..bantu lah kitorang dari trus bertimbun dosa kitorang...kadang2 sbb korang yg suker wat perkara diatas...kitorng teraniaya...korang tau sebab aper??kitoang dah mula nak wat benda yang leh mendatangkan dosa....tolong la sesangat kat korang..jagalah maruah korang sumer...jaga pakaian...jaga 'harta' suami korang tuh...xyah la dok tayang2 kat orang...buat malu je..."



hmm..sebenarnya byk lagi..tapi nih dah ditapis..huhu..so..koran sumer..kesian kan lah kat golongan nih...yerlah..dah kata pun..wanita nih perhiasan dunia...so sumernya indah2 belaka dari perempuan...

senang citer..kiter jaga je perhiasan kiter nih...dari golongan yang x sepatutnya...bukannya susah..tutup je...pastuh..kiter selamat..dorang pun selamat...kan bahagia tuhh...

dan ingat lah sahabatku sekalian.....jadikan lah diri kiter nih sebagai intan permata...bukannya batu dijalanan...

intan permata..orang akan tutupnya elok2..simpan ditempat selamat..dan batu dijalanan...langsung x ditutup atau diletakkan di tempat selamat....hanya disepak oleh orang yang lalu lalang...

Fikirkan lah wahai sahabatku sekalian.....

No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Meminat | You May Interest

Related Posts with Thumbnails